3D printede vÆrktØj og prototyper med bevÆgelige dele

Fremstilling af prisbillige værktøj har længe været en prioritet hos Mikkelsen, der råder over egen værktøjsfremstilling. Produktpaletten omfatter nu til også 3D printede værktøj. 3D printeren kan sågar printe emner med bevægelige dele.

 

     

 

neosid

Et 3D printet værktøj går hurtigere at fremstille og har en lavere pris end et aluminiumsværktøj. Værktøjet kan benyttes til at producere små serier i Macromelt og samtidig kan 3D printeren også printe små serier, der anvendes i den videre produktion. Det vil sige, at man i nogle tilfælde helt kan undgå værktøjsomkostningerne. På den måde kan man forøge fleksibiliteten betragteligt i konstruktionsfasen.

Det er også muligt at fremstille prototyper, der er 3D printede og som giver en god information om, hvorledes det færdige støbeprodukt ser ud eller at fremstille hjælpeværktøjer.

3D printeren kan også printe emner med bevægelige dele. Et eksempel er et D-sub stik med bevægelige fingerskruer. Ved hjælp af et temporært materiale, som bliver fjernet - eller vasket ud - efterfølgende, printer man et emne i én omgang, der rent faktisk er bevægeligt.

 

Kontakt os

 

navn
e-mail
besked
Beskeden er sendt

Relaterede produkter

Facts om 3D printere

3D printere bygger emnet via lag på lag meto-den. Mikkelsen Electronics råder over en Fortis 400 3D printer, som er en printer udviklet til industrielt brug.

Materiale til 3D printer

Materialet til Fortis 400 printeren har en større variation og kan benyttes til at printe værktøj til Macromelt indstøbning. Der kan også printes emner i et mere temperaturbestandigt materiale, som er godkendt til f.eks. flykabiner.