RØNTGEN - kvalitetssikring og ipc-standarder

Røntgen af støbte applikationer og kabelmontage er nødvendig, hvis man vil sikre, at emnet overholder IPC-standarden samt interne specifikationskrav. Vi tilbyder røntgenfotografering af alle applikationer - også røntgenfotografering ved serieproduktion.

     

 

neosid

Formålet med røntgenfotografering er at dokumentere kvaliteten af lodninger, støbninger og kabler. Et støbt kabel eller print er ikke beregnet til at blive åbnet og kigget på, da det jo netop er indkapslet i en vand- og støvtæt forsegling. Traditionelle optiske og elektroniske kontroller har deres begrænsninger, idet lodninger ikke altid er synlige og tilgængelige. Her kommer røntgen ind som en måde at sikre kvaliteten.

Det er heller ikke muligt at detektere ødelagte kobberledere i et kabel med den nuværende viden indenfor elektronisk måling. En sådan måling vil nemlig måle gennemgang i kablet, men ikke antallet af kobberledere og dermed får man ingen indikation af, om nogle af lederne er beskadiget. Med en røntgenfotografering kan dette nemt afsløres og hermed kan IPC-standarden overholdes.

IPC-standarden beskriver bl.a. hvor mange kobberledere, der må være beskadiget i et kabel for at kunne leve op til rette kvalitet. Røntgen har i mange år været standardprocedure indenfor printmontagen, men det er helt nyt, at man nu også røntgenfotograferer kabler og støbninger.

Røntgenapparatet har fået sit særlige rum i Mikkelsen Electronics og personalet er blevet undervist i korrekt brug af apparatet. ”Med røntgenapparatet kan vi nu tilbyde en helt anden professionel dokumentation af vores kvalitet,” siger Kent Eliot Johansen, CCO hos Mikkelsen Electronics A/S.

Fakta
Røntgenapparatet er tysk produceret og har et max. undersøgelsesområde på ~ 250x300mm. Det vejer 1,5tons og kan bruges til såvel serieproduktion som enkeltemner.

Kontakt os

 

navn
e-mail
besked
Beskeden er sendt

Relaterede produkter

Facts om seriel Røntgen

Serieproduktionen foregår ved, at emnerne kan placeres på et rundt bord, hvilket optimerer procestider og holder omkostningerne nede. Røntgenbilledet fås enten som hardcopy eller som pdf-fil.

IPC standarder

En utilstrækkelig lodning, der ikke er fyldt op, kan vise sig at være fatal i produkter, der f.eks. er beregnet til rumfart eller marine. Hos Mikkelsen har vi vores egen IPC-træner og vores personale bliver testet hvert halve år.