Ingjutning i miljÖvÄnlig fÖrpackning i Technomelt®

Technomelt® är en flexibel ingjutningsteknik som ger många fördelar och samtidigt uppfyller miljökraven (RoHS). Ingjutningsmetoden eliminerar problem med vibrationer, stötar och vatteninträngning och används därför av utvecklare världen över för att uppfylla de krav som ställs på kablar, kretskort, lödningar och kontaktdon.

Technomelt® kan användas för att förhindra vatteninträngning, ersätta krympslang, modifiera eller ersätta vanliga förbindningar eller genomföringar, fixera lödningar, crimpkontakter med mera samt för att isolera kontakter.

Technomelt® ingjutningar skyddar både kontakt- och kretskortselektronik mot vibrationer och stötar. Tekniken är också idealisk för ingjutning av kontakter som ska skärmas mot externa störningar. Till exempel kan en skärm i form av koppar- eller aluminiumfolie tas med i ingjutningen.

Technomelt® kan användas för kabelavlastningar och genomföringar (eventuellt med fläns för direkt chassimontage), skarvning av två eller flera kablar, ingjutning av kretskort med mera.

Technomelt® är en miljövänlig produkt som är UL-godkänd och PVC- och halogenfri samt uppfyller kraven i det nya RoHS-direktivet.

Technomelt® finns i olika utföranden vad avser temperatur, hårdhet/flexibilitet, kemikalieresistens, vidhäftningsförmåga och färg. Det handlar om en relativt enkel produktionsprocess utan kostnadskrävande åtgärder som till exempel utsug. De låga kostnaderna för produktionsutrustning och verktyg innebär att Technomelt® ger produkten extra konkurrensfördelar.

Technomelt® är ett granulat av nylon och lim utvecklat av den tyska koncernen Henkel. Med hjälp av en sprutpistol eller maskin värms granulatet till cirka 180–245 grader och sprutas därefter in i aluminiumverktyget och gjuter in ämnet. Det finns flera typer av Technomelt® i olika färger och med varierande egenskaper. Granulaten varierar vad gäller ythårdhet, flexibilitet, arbetstemperaturområde, resistens mot till exempel kemikalier samt vidhäftningsförmåga på till exempel PVC eller PUR.

Ytterligare frågor om ingjutning?

För mer information angående Technomelt® var vänlig kontakta produktansvarig Anne Levinsen, Mikkelsen Electronics på +45 44 34 03 11 eller aml@mi-ec.com.

Kontakt os

 

navn
e-mail
besked
Beskeden er sendt

Lad os løse det sammen

Sommetider kan standardprodukter bruges og andre gange er det nødvendigt at udvikle et specifikt produkt til et bestemt projekt eller at modificere eksisterende produkter. Til dette har I brug for en partner, der forstår jeres projekt og kan bruge denne viden i produktionsprocessen.